Tanssijat

Mitä tanssijat tekevät speksissä?

Tanssijat herättävät omalla panoksellaan speksin musiikkiesitykset eloon. Lähes jokaisen musiikkinumeron aikana tanssijat tulevat lavalle ja esittävät huippuunsa hiotut koreografiat samalla voimakkaasti eläytyen laulun tunnelmaan. Speksissä voi olla vaihtelevasti noin 12–20 tanssikohtausta laulun taustalla. Tanssityylejä voi speksissä olla melkein minkälaista vain riippuen lauluista, joita kunakin vuonna valitaan mukaan. Tanssijoita voi speksissä olla noin 6–12.

Mitä speksin tanssijalta vaaditaan?

Tarkkoja vaatimuksia tanssitaustalle ei ole! Erilaisia tanssillisia taustoja on lukemattomia ja erilaiset osaamisalueet ovat rikkaus. Breikkaaja voi päästä kokeilemaan nykytanssia ja itämaisen tanssin taustan omaava voi taipua cheerleadingistä tuttuihin liikkeisiin.

Miten speksin tanssijaksi pääsee?

Speksin tanssijoiksi haluaville on perinteisesti järjestetty karsinnat, jotka kunkin vuoden tanssivastaava järjestää. Vaikka sana karsinta voi kuulostaa ikävältä, tarkoitus on myös pitää hauskaa ja tanssia yhdessä. Karsinnoissa tehdään tyypillisesti alkulämmittely, hieman tekniikkaa, tanssi-improa ja koreografiaa.

Kuinka usein treenejä on?

Treenejä on toki paljon ja pari kuukautta speksi vaatii sitoutumista, mutta esitykset ovat todellakin palkitsevia ja speksin myötä tutustuu helposti uusiin, kivoihin ihmisiin. Arkisin treenit ovat ilta-aikaan ja viikonloppuina päivät vietetään koko projektin yhteistreeneissä. Viikonloppuina illat ovat vapaita. Varsinaiset treenipäivät varmistuvat vasta kun projekti on polkaistu käyntiin, mutta pääsääntönä on että treenejä on kolmena sekä viikonloppuisin. Treenipäivät ilmoitetaan yleensä ennen karsintoja, jotta halukkaat osaavat varautua niihin ennen karsintoihin tulemista.

Tyypillinen viikon treeniohjelma: ma klo 17.30–19 uuden koreografian harjoittelu, ti klo 17.30–19 uuden koreografian harjoittelu, to klo 20–22 kertausta, la klo 9–17 yhteistreenit nuorisotalolla, biisit läpi, su klo 9–17 yhteistreenit nuorisotalolla, biisejä + läpimeno.

Speksin koreografioita suunnitellaan tanssitiimin voimin yhdessä. Näin jokaisen on mahdollista osallistua koregrafioiden toteuttamiseen omien vahvuuksien mukaan.

Teksti Maria Korpela, tanssivastaava 2014.

Mainokset