Bändi ja taustalaulu

Speksibändi laulattaa näyttelijöitä, tahdittaa tanssijoita ja on usein yleisöstä sinkoavien omstartien kohteena. Hyvältä speksimuusikolta vaaditaan toki soittotaitoa, mutta aivan ensisijaisesti hyvää asennetta: speksi on heittäytymistä ja hassuttelua! Jos mahanpohjassa on perhosia mutta uteliaisuus piinaa, älä epäröi vaan tule speksibändiin!

Milloin? Bändijamit ja rekrytoinnit loka-marraskuun aikana, epäsäännöllisiä treenejä ennen joulua ja tammikuulta väliviikolle intensiivinen speksisuma viikonlopputreeneineen.

Kuka voi tulla bändiin? Etsimme soittajia ja taustalaulajia. Improtaustaa ei tarvitse olla, mutta se auttaa! Ihmeisiin ei tarvitse pystyä – speksi on amatööriproduktio.

Mitä tarvitsen? Itsesi – ja luonnollisesti soittokamat. Paljon intoa ja kanttia kestää pari aikaistakin aamua. Ja roudausta.

Mitä bändi tekee? Soittaa ja sovittaa. Jokaisella bändin jäsenellä on liikkumavaraa; biisien toteutuksesta pyritään sopimaan demokraattisesti ja tehdyistä valinnoista keskustelemaan avoimesti! Jamittelulle ja hengailulle jää aina myös aikaa.

Teksti Nora Moberg, bändivastaava 2014, 2015.