Tanssijat

Tanssijat herättävät omalla panoksellaan speksin musiikkiesitykset eloon. Lähes jokaisen musiikkinumeron aikana tanssijat tulevat lavalle ja esittävät huippuunsa hiotut koreografiat samalla voimakkaasti eläytyen laulun tunnelmaan. Speksissä voi olla vaihtelevasti noin 8–15 tanssikohtausta laulun taustalla. Tanssityylejä voi speksissä olla melkein minkälaista vain riippuen lauluista, joita kunakin vuonna valitaan mukaan. Tanssijoita voi speksissä olla noin 6–12.

Tarkkoja vaatimuksia tanssitaustalle ei ole! Erilaisia tanssillisia taustoja on lukemattomia ja erilaiset osaamisalueet ovat rikkaus. Breikkaaja voi päästä kokeilemaan nykytanssia ja itämaisen tanssin taustan omaava voi taipua cheerleadingistä tuttuihin liikkeisiin.

Speksin tanssijoiksi haluaville on perinteisesti järjestetty karsinnat, jotka kunkin vuoden tanssivastaava järjestää. Vaikka sana karsinta voi kuulostaa ikävältä, tarkoitus on myös pitää hauskaa ja tanssia yhdessä. Karsinnoissa tehdään tyypillisesti alkulämmittely, hieman tekniikkaa, tanssi-improa ja koreografiaa.

Treenejä on toki paljon ja pari kuukautta speksi vaatii sitoutumista, mutta esitykset ovat todellakin palkitsevia ja speksin myötä tutustuu helposti uusiin, kivoihin ihmisiin. Arkisin treenit ovat ilta-aikaan ja kevätlukukauden viikonloppuina päivät vietetään koko projektin yhteistreeneissä. Viikonloppuina illat ovat vapaita. Tanssijoilla on omia treenejä noin kolmesti viikossa. Teemme tiimissä itse koreografiat ja kaikki pääsevät ideoimaan niitä pienemmissä porukoissa. Koreografiat tehdään tanssijoiden treenien ulkopuolella, mutta harjoitellaan yhdessä treeneissä.

 

Teksti: Maria Korpela tanssivastaava 2014, Ilmari Huhta & Mia Rouhiainen tanssivastaavat 2018.

Mainokset