Käsikirjoitus

Kevään koittaessa kirjallisesti kiinnostuneiden luovuushormonit alkavat hyrräämään ja käsikirjoitustiimin toiminta alkaa. Tämä on se ryhmä, joka luo kokonaisen maailman – luurangon, jonka päälle kiinnitetään muiden tiimien tuotokset.

Tiimivetäjä kerää ympärilleen iskuryhmän, joka kevään läpi ideoi ja pohjustaa ja kesän aikana kirjoittaa yhdessä ja erikseen käsikirjoitusta yöuniaan inspiraatiolle menettäen. Työ on ohi vasta syksyllä kun deadline heidät armahtaa.

 

Jos olet kiinnostunut käsikirjoittamisesta, palaa asiaan maalis-huhtikuussa: käsikirjoitustiimi on ollut tapana rekrytoida speksiesitysten jälkeen. Myös käsikirjoitusvastaavan paikka tulee hakuun maaliskuun tienoilla. Älä epäröi tiimiin mukaan lähtemistä, vaan tule ja kokeile: kokemus tulee olemaan haastava ja opettavainen, mutta niin antoisa, ratkiriemukas ja yhteisöllinen, että se varmasti säilyy mielessäsi opiskeluaikojesi parhaina muistoina!

Haku käsikirjoittajaksi on vaihdellut paljon käsikirjoitusvastaavan mukaan. Yleensä hakuprosessissa on mukana pieni kirjoitustehtävä ja sitoutumisella suhteellisen intensiiviseen ja ajattelua vaativaan ryhmäprosessiin on suuri rooli siihen, tuleeko valituksi tiimiin. Jos haluaa mukaan käsikirjoitusprosessiin, mutta aikaa ei ole aktiiviseen kirjoittamiseen ja viikottaisiin kokouksiin, on käsikirjoitustiimin tukena toiminut yleensä lukijat, jotka antavat kirjoittajille arvokasta palautetta kehitteillä olevasta käsikirjoituksesta.

 

Teksti Paavo Rinkkala, käsikirjoitustiimin vastaava 2015 ja 2016 & Nora Moberg, käsikirjoitusvastaava 2018 + Henrietta Pihlaja, käsikirjoitustiimiläinen 2016

Mainokset