Bändi

Speksibändi laulattaa näyttelijöitä, tahdittaa tanssijoita ja on usein yleisöstä sinkoavien omstartien kohteena. Bändin tehtävänä speksissä on paitsi maalata kohtauksien erilaiset sävyt, myös olla osana improvisoivaa tiimiä. Hyvältä speksimuusikolta vaaditaan toki soittotaitoa, mutta aivan ensisijaisesti hyvää asennetta: speksi on heittäytymistä ja hassuttelua! Jos mahanpohjassa on perhosia mutta uteliaisuus piinaa, älä epäröi vaan tule speksibändiin!

Speksibändiläisen pitäisi olla sellainen tyyppi, jonka kanssa on helppoa ja mukavaa tehdä musiikkia. Bändissä pitää pystyä sitoutumaan yksiin harjoituksiin viikossa syksyllä ja keväämmällä viikonlopputreeneihin.

Milloin? Bändijamit ja rekrytoinnit loka-marraskuun aikana, noin kerran viikossa treenejä ennen joulua ja tammikuulta väliviikolle intensiivinen speksisuma viikonlopputreeneineen.

Kuka voi tulla bändiin? Etsimme soittajia ja taustalaulajia (taustalaulu esitelty erikseen). Improtaustaa ei tarvitse olla, mutta se auttaa! Ihmeisiin ei tarvitse pystyä – speksi on amatööriproduktio. Ihanaa on jos osaat heittäytyä ja pitää hauskaa, mutta vaikket osaisikaan, ei hätää: speksibändissä opit!

Mitä tarvitsen? Itsesi – ja luonnollisesti soittokamat. Paljon intoa ja kanttia kestää pari aikaistakin aamua. Ja roudausta.

Mitä bändi tekee? Soittaa ja sovittaa. Jokaisella bändin jäsenellä on liikkumavaraa; biisien toteutuksesta pyritään sopimaan demokraattisesti ja tehdyistä valinnoista keskustelemaan avoimesti! Jamittelulle ja hengailulle jää aina myös aikaa.

Muista, että hakea kannattaa aina! Varsinkin, kun pääsykokeet ovat todella iisi tilanne: jamitellaan yhdessä ilman sen kummempia paineita tai kuumotteluita.

 

Teksti Nora Moberg, bändivastaava 2014, 2015, 2016 & Otto Heinonen, bändivastaava 2017, 2018 & Vilma Laiho, bändiläinen 2017

Mainokset